V meste hľadajú riešenie problémov Sídliska I

26.06.2008 Snina

Snina 26. júna (TASR) - Vyriešiť problém neprispôsobivých obyvateľov preľudneného Sídliska I v Snine je cieľom verejnej diskusie, ktorá zamestnáva nielen vedenie samosprávy a mestských poslancov, ale aj zástupcov ...
Neprispôsobiví obyvatelia tejto lokality zapríčinili, že stav z pohľadu bezpečnosti a nečistoty je tu najkritickejší. Jednou z možností, ako ho riešiť, je za pomoci štátu prostredníctvom Štátneho fondu rozvoja bývania vybudovať nové byty pre týchto spoluobčanov. Samospráva preto začala s majetkovoprávnym vysporiadaním pozemkov.
Názory sa v súčasnosti kryštalizujú a črtajú sa aj iné riešenia, ktoré by danej situácii mohli pomôcť. \"Rozmýšľame, že či to je práve toto riešenie, ktoré by sídlisku pomohlo. V súvislosti s tendenciami nesegregovať toto obyvateľstvo, by sme možno mali prijať účinnejšie opatrenia dotýkajúce sa hlavne posilnenia bezpečnosti, ale aj vytvorenia možností pre voľnočasové aktivity, pretože väčšina týchto obyvateľov je vlastne nezamestnaná, ale hlavne by sme sa mali sústrediť na deti a mládež, aby sme vytvorili ihriská a pod. , ktoré by vytvárali predpoklady vychovávať túto generáciu možno trošku ináč ako doteraz, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík.
Dodal, že v návrhu opatrení na zlepšenie bezpečnosti na sídlisku odporúča zriadená pracovná skupina vytvorenie pomocných hliadok z radov samotných Rómov, žiada predložiť štatistiky o priestupkoch a zoznam ľudí, ktorí ich opakovane páchajú. Ďalej navrhuje, aby sa sídlo mestskej polície presťahovalo z centra Sniny práve do spomínanej lokality, aby došlo k spísaniu zoznamu občanov prihlásených na trvalý pobyt v bytových domoch patriacich Združeniu Rómov pod Vihorlatom.
 

Vyberte región